Zeus- Athena, Nikonymos Type VII ZAN BMPI.XXIII

Zeus- Athena, Nikonymos Type VII, 220-182 BC, BMPI.XXIII

Χάλκινο νόμισμα διαμέτρου 22,86χιλ του Νομισματοκοπείου της Αρχαίας Θουρίας , 220-182 BC , όταν άρχοντας ήτανε ο ΝΙΚΩΝΥΜΟΣ.
Από την μια μεριά φέρει τον Δία στεφανωμένο και από την άλλη την Αθηνά που κρατά με το δεξί χέρι δόρυ και ακουμπάει το αριστερό πάνω στην ασπίδα της. Υπάρχει επίσης δίπλα της στεφάνι από σιτηρά, τα αρχικά ΘΟΥ και το όνομα του άρχοντα: ΝΙΚΩΝΥΜΟΣ.
Το νόμισμα περιγράφεται στους καταλόγους του Βρετανικού Μουσείου:British Museum. Department of Coins and Medals, Percy Gardner, The Trustees, 1887 – 230 σελίδες

About ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΟΥΡΙΑΣ - ΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ ΑΝΘΕΙΑΣ

Γιατί; Η σελίδα προσπαθεί να “κινήσει” το ενδιαφέρον των μελετητών προκειμένου να ασχοληθούν με την ιστορία της ευρύτερης περιοχής της ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΟΥΡΙΑΣ , που μπορει να περιλαμβάνει τα χωριά :ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΑΓΡΙΛΟΣ-ΑΙΘΑΙΑ-ΑΛΩΝΙΑ-ΑΜΜΟΣ-ΑΜΦΕΙΑ-ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ-ΑΝΘΕΙΑ-ΑΝΤΙΚΑΛΑΜΟΣ-ΑΙΠΕΙΑ-ΑΡΙΟΧΩΡΙ-ΑΡΙΣ-ΑΡΦΑΡΑ-ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑ-ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ-ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ-ΘΟΥΡΙΑ-ΚΑΛΑΜΙ-ΜΙΚΡΟΜΑΝΙ-ΠΗΔΗΜΑ-ΠΛΑΤΥ-ΠΟΛΙΑΝΗ-ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ-ΣΤΑΜΑΤΙΝΟ. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια κοινωνιολογικής μελέτης της περιοχής μέσα από την βιοποικιλότητα και την ανθρωπογεωγραφία της με τελικό σκοπό την μελέτη του περιβάλλοντος στο πλαίσιο μείωσης της εντροπίας του. Ο διαχειριστής γεννήθηκε στην Καλαμάτα, την εβδόμη Εκατομβαιώνα ισταμένου, στο δεύτερο έτος της 681ης Ολυμπιάδας. Πήγε δημοτικό και Γυμνάσιο στην Αθήνα (Πλάκα), ασχολήθηκε με τη Φυσική ( Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Εντροπία περιβάλλοντος (Johannes Gutenberg Universitaet Γερμανία) ,την Ιστορία (Πανεπιστήμιο Κρήτης), την Κοινωνιολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και GIS στην Αρχαιολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Διάβαζε στα Γερμανικά , Αγγλικά , Ρώσικα και Ελληνικά. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, στο ΤΕΙ Καλαμάτας, στο Wiesbaden της Γερμανίας , στο ΠΕΚ , ΙΔΕΚΕ κ.λ.π. Προσπαθεί να σπουδάσει την διαχρονική μείωση της Εντροπίας της περιοχής της Αρχαίας Θουρίας .
This entry was posted in BMC British Museum Catalog, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 1ος- 2ος Αιώνας Π.Χ., Type VII ZAN, Zeus- Athena, Nikonymos and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε