Julia Domna – Apollo , holding tripod and sceptre

A numismatic commentary on Pausanias Friedrich Imhoof-Blumer Percy Gardner RICHARD CLAY AND SONS, LONDON AND BUNGAY,  1887

Το νόμισμα  αυτό του Νομισματοκοπείου Θουρίας βρίσκεται στην συλλογή : Imh. Imhoof-Blumer’s Collection (0 xxiv.). Στον εμπροσθότυπο φέρει προτομή της Ιουλίας Δόμνα και στον οπισθότυπο αναπαρίσταται ο Απόλλωνας που στέκεται, με επένδυση  από μακρύ χιτώνα και κρατά με το δεξί χέρι  τρίποδο και με το αριστερό  σκήπτρο.

Περιγράφεται στι σελίδα 65 του  βιβλίου:

σελίδα 65

A numismatic commentary on Pausanias Friedrich Imhoof-Blumer Percy Gardner RICHARD CLAY AND SONS , LONDON AND BUNGAY1887

 

About ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΟΥΡΙΑΣ - ΜΥΚΗΝΑΪΚΗΣ ΑΝΘΕΙΑΣ

Γιατί; Η σελίδα προσπαθεί να “κινήσει” το ενδιαφέρον των μελετητών προκειμένου να ασχοληθούν με την ιστορία της ευρύτερης περιοχής της ΑΡΧΑΙΑΣ ΘΟΥΡΙΑΣ , που μπορει να περιλαμβάνει τα χωριά :ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ-ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΑΓΡΙΛΟΣ-ΑΙΘΑΙΑ-ΑΛΩΝΙΑ-ΑΜΜΟΣ-ΑΜΦΕΙΑ-ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ-ΑΝΘΕΙΑ-ΑΝΤΙΚΑΛΑΜΟΣ-ΑΙΠΕΙΑ-ΑΡΙΟΧΩΡΙ-ΑΡΙΣ-ΑΡΦΑΡΑ-ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΙΑ-ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ-ΒΡΟΜΟΒΡΥΣΗ-ΘΟΥΡΙΑ-ΚΑΛΑΜΙ-ΜΙΚΡΟΜΑΝΙ-ΠΗΔΗΜΑ-ΠΛΑΤΥ-ΠΟΛΙΑΝΗ-ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ-ΣΤΑΜΑΤΙΝΟ. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια κοινωνιολογικής μελέτης της περιοχής μέσα από την βιοποικιλότητα και την ανθρωπογεωγραφία της με τελικό σκοπό την μελέτη του περιβάλλοντος στο πλαίσιο μείωσης της εντροπίας του. Ο διαχειριστής γεννήθηκε στην Καλαμάτα, την εβδόμη Εκατομβαιώνα ισταμένου, στο δεύτερο έτος της 681ης Ολυμπιάδας. Πήγε δημοτικό και Γυμνάσιο στην Αθήνα (Πλάκα), ασχολήθηκε με τη Φυσική ( Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Εντροπία περιβάλλοντος (Johannes Gutenberg Universitaet Γερμανία) ,την Ιστορία (Πανεπιστήμιο Κρήτης), την Κοινωνιολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και GIS στην Αρχαιολογία (Πανεπιστήμιο Αθηνών). Διάβαζε στα Γερμανικά , Αγγλικά , Ρώσικα και Ελληνικά. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, στο ΤΕΙ Καλαμάτας, στο Wiesbaden της Γερμανίας , στο ΠΕΚ , ΙΔΕΚΕ κ.λ.π. Προσπαθεί να σπουδάσει την διαχρονική μείωση της Εντροπίας της περιοχής της Αρχαίας Θουρίας .
This entry was posted in A numismatic commentary on Pausanias, Apollon holding tripod and sceptre J, ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 1ος- 2ος Αιώνας Π.Χ., ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ 2ος - 3ος Αιώνας Μ.Χ., Julia Domna. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε